Articole interesante de citit astăzi – 19 septembrie 2021

Jurnal de călătorie pe El Camino. Știu că sunt multe scrise despre drumul spre Santiago de Compostela. Pe acesta l-am citit cu plăcere, sunt mai multe episoade acolo. Mark Wiens despre cum este viața de vlogger celebru, cum s-a apucat de asta, ce planuri are, ce restaurant deschide șamd. A fost și în România și l-au dus unii în localuri bune, sunt pe YouTube vreo trei clipuri despre țara noastră. Fotografiile acestea cu un rechin sărind câțiva metri deasupra apei mă fac să nu vreau să călătoresc pe mare. Altfel, bun […] Articolul Articole interesante de citit astăzi – 19 septembrie 2021 a apărut pe nwradu blog.

Articole interesante de citit astăzi – 19 septembrie 2021

Jurnal de călătorie pe El Camino. Știu că sunt multe scrise despre drumul spre Santiago de Compostela. Pe acesta l-am citit cu plăcere, sunt mai multe episoade acolo.

Mark Wiens despre cum este viața de vlogger celebru, cum s-a apucat de asta, ce planuri are, ce restaurant deschide șamd. A fost și în România și l-au dus unii în localuri bune, sunt pe YouTube vreo trei clipuri despre țara noastră.

Fotografiile acestea cu un rechin sărind câțiva metri deasupra apei mă fac să nu vreau să călătoresc pe mare. Altfel, bun interviul și galeria.

Drone Photo Awards. Fotografia cu drona în mijlocul stolului de păsări este extraordinară.

Apartament de lux în Miami:

Un raport destul de dur despre legăturile statului saudit cu atacurile de la 9/11. S-a dat ceva ajutor pe acolo. Sunt curios dacă oficial de la stat sau au fost diverși funcționare care făceau asta pe cont propriu. Cred că nu vom afla niciodată.

9 lucruri făcute de George RR Martin în loc să scrie la Game of Thrones. Lista este amuzantă. Mie nu mi se pare că autorul ne datorează ceva, dar mă amuză oricum întreaga situație.

Citiți despre viața lui Clive Sinclair. A făcut computere, inclusiv Spectrum ZX80, plus calculatorul de buzunar. Un pionier al tehnologiei moderne a murit acum câteva zile.

Cruciada Copiilor. Vremuri extraordinare din istoria Europei. Apropo de asta, a fost descoperit un mormânt comun al cruciaților în Liban.

Am băut din nou Hendrick’s. Bun gin! Foarte bun! Îmi aduce aminte și de un concediu în Turcia, unde asta beam la barul de pe ponton.

Orașul Chiang Mai trece cu greu prin lipsa de turiști. Chiang Mai este o amintire foarte plăcută pentru mine. Am fost acolo în 2018. Mi-a plăcut atât de mult încât anul trecut m-am întors cu Matilda. Oameni primitori, atmosferă liniștită, mâncare bună, temple, cascade, orhidee, piețe, tuk-tuk-uri. Acolo ne-am simțit cel mai bine în Thailanda și am zis că vom reveni.

Istoria frisbee-ului. A început cu un capac de container de popcorn.

Lemon vs Citron. Stăpânirea maură a Spaniei la întindere maximă. Procentul celor din Europa cu sub 10.000 dolari avere. Cum este repartizată populației Chinei. Înălțimea medie în India.

Hainele nevândute la americani ajung deșeuri în Ghana. Ciudat cum este conectată lumea.

Un truc despre cum să rezolvi sute de emailuri necitite. Nu înseamnă musai că și funcționează.

Ținute de la Met Gala, unu și doi.

Catedrala din Notre-Dame a fost reconsolidată și este gata pentru renovare. Ah, vremurile când asta era cea mai mare problemă a Franței…

Creveți cu feta și roșii.

Moderna iese mai eficient decât Pfizer într-un studiu în SUA.

Taco Bell vinde abonament la tacos în SUA. Un taco pe zi ține foamea departe! (în acea oră)

Articolul Articole interesante de citit astăzi – 19 septembrie 2021 a apărut pe nwradu blog.

Original article: Articole interesante de citit astăzi – 19 septembrie 2021.