Articole interesante de citit astăzi – 21 noiembrie 2021

De ce rușii spun vokzal la gară. Ce-mi place cum limbile au influențe nebănuite. La tribunal, Marvel a susținut că X-Men nu sunt oameni, ci monștri. Pentru taxe mai mici la jucării. Asta este amuzant pentru că subiectul comicsurilor și filmelor este cum mutanții sunt, de fapt, tot oameni. În 2100, cele mai mari orașe din lume vor fi în Africa. Va fi singurul continent cu populație în creștere și probabil niște super-orașe foarte aglomerate. Nu că fotografiile de azi din articol nu sunt deja uimitoare, aș vrea să văd așa […] Articolul Articole interesante de citit astăzi – 21 noiembrie 2021 a apărut pe nwradu blog.

Articole interesante de citit astăzi – 21 noiembrie 2021

De ce rușii spun vokzal la gară. Ce-mi place cum limbile au influențe nebănuite.

La tribunal, Marvel a susținut că X-Men nu sunt oameni, ci monștri. Pentru taxe mai mici la jucării. Asta este amuzant pentru că subiectul comicsurilor și filmelor este cum mutanții sunt, de fapt, tot oameni.

În 2100, cele mai mari orașe din lume vor fi în Africa. Va fi singurul continent cu populație în creștere și probabil niște super-orașe foarte aglomerate. Nu că fotografiile de azi din articol nu sunt deja uimitoare, aș vrea să văd așa ceva cu ochii mei. Chiar nu știu cum se vor descurca în viitor, uitați-vă la aglomerația și mizeria din imaginile din prezent.

Se caută cadavrul lui Jimmy Hoffa. A fost o dispariție celebră în SUA, citiți aici despre Hoffa. Pe patul de moarte, cineva a spus poliției că știe de la altcineva că Hoffa ar fi fost îngropat într-un loc anume.

Anunțuri pasiv-agresive de prin lume.

Autoritățile investighează decesul  unui model din Los Angeles. A fost lăsată moartă în fața unui spital. O prietenă de-a ei, cu care ieșise în acea seară, a fost lăsată în comă în fața altui spital. Mister total cum, cine și de ce.

Ferrari Daytona SP3. Ediție limitată pentru colecționari cu mulți bani.

Despre Betty Crocker. Probabil ați auzit numele. Acum 100 de ani, o revistă a inventat o bucătărească.

OMS estimează că încă 500.000 de europeni ar putea muri de covid până în martie.

Izolarea sau singurătatea pot crește foarte mult riscul de demență. Și totuși România are cele mai slabe programe de socializare pentru bătrâni.

50 de fotografii din SUA secolului 19. Ce să zic, au progresat mult, deși se vedea de atunci startul industrializării puternice.

O copie rară a Constituției SUA s-a vândut cu 43 de milioane de dolari. Și n-au luat-o fanii cripto, ci un manager de fonduri de investiție.

Cineva a transferat 883 de milioane de dolari în bitcoin într-o singură tranzacție, între două wallet-uri anonime. Mă întreb dacă tremură un pic mâna când apasă Enter cu gândul că dacă apare vreo eroare, vreun bug.

Formula 1 din Qatar, la ora 16.

Articolul Articole interesante de citit astăzi – 21 noiembrie 2021 a apărut pe nwradu blog.

Original article: Articole interesante de citit astăzi – 21 noiembrie 2021.