Articole interesante de citit astăzi – 5 septembrie 2021

Unui sportiv paralimpic i-a fost luată medalia de aur pentru că a întârziat 3 minute la probe. Nasol moment. Practic știi că, din toate punctele de vedere, ai fost cel mai bun din lume la acea probă în 2021. Însă nu ai medalia care dovedește asta, că ai întârziat 3 minute, chit că nu ai ținut în loc proba din acest motiv. Varianta Mu a coronavirusului, descoperită prima oară în Columbia în ianuarie, dă semne că trece de protecția oferită de vaccinuri. Sper să nu auzim și de Mu mult mai […] Articolul Articole interesante de citit astăzi – 5 septembrie 2021 a apărut pe nwradu blog.

Articole interesante de citit astăzi – 5 septembrie 2021

Unui sportiv paralimpic i-a fost luată medalia de aur pentru că a întârziat 3 minute la probe. Nasol moment. Practic știi că, din toate punctele de vedere, ai fost cel mai bun din lume la acea probă în 2021. Însă nu ai medalia care dovedește asta, că ai întârziat 3 minute, chit că nu ai ținut în loc proba din acest motiv.

Varianta Mu a coronavirusului, descoperită prima oară în Columbia în ianuarie, dă semne că trece de protecția oferită de vaccinuri. Sper să nu auzim și de Mu mult mai des după ce se termină cu Delta.

O replică a unui vapor cu pânze va pleca din Suedia spre China. Cred că este o aventură mișto, mai ales că urmează să treacă și prin canalul Suez cu această corabie.

Cât de mult sex fac oamenii. Se pare că după o vreme se trece la “o dată pe lună”.

Coreenii și chinezi se ceartă pe kimchi. Nu am o opinie clară despre kimchi. Nu știu dacă-mi place sau nu. Am mâncat de câteva ori și nu m-am putut decide. Cred că depinde de cât de bine este făcută.

Femeile din SUA povestesc cum făceau avorturi pe vremea când acestea erau ilegale. Un documentar care ar trebui tradus și difuzat și la noi:

33.900 de pelerini pe Camino de Santiago în luna iulie. Dați cu translate. 95 din România, între ei.

Ce-ar fi putut salva căsnicia unor oameni divorțați. Aproape mereu apare răspunsul “comunicare mai bună”.

44 de nave port-container așteaptă la intrarea în porturile din California. Este un nou record, contribuind la scumpirea prețului transporturilor și alte întârzieri de livrare a mărfurilor.

O vilă foarte frumoasă și bine amenajată de pe lângă Los Angeles:

Fotografiile câștigătoare la 2021 International Bird Photographer of the Year.

Însoțitorii de bord au o viață grea în pandemie. Sara Nelson, president of the Association of Flight Attendants union that represents nearly 50,000 flight attendants at 17 airlines, noted that the difference in passenger response to the pandemic compared with the Sept. 11 terrorist attacks has been “night and day.” Twenty years ago, “every single person who came on our plane was completely on our team,” she said. But now, flight attendants have become “punching bags for the public.”

De ce Anchorage este centrul comerțului de marfă. Se vede clar Germania de Est în harta sediilor companiilor. Țări în care a dispărut monarhia în anii 1910. Regatul polonez la întinderea maximă. Africa este un continent mărișor. Raportul de bărbați la femei în Europa.

Formula 1 în Olanda, la ora 16. Nu s-a mai concurat de mulți ani pe acest circuit.

Articolul Articole interesante de citit astăzi – 5 septembrie 2021 a apărut pe nwradu blog.

Original article: Articole interesante de citit astăzi – 5 septembrie 2021.