Care credeți că este planul lui Iohannis cu Cioloș?

Am fost surprins că președintele l-a desemnat pe Dacian Cioloș ca prim-ministru ce trebuie să alcătuiască un guvern. Nu mă așteptam la asta, Iohannis fiind BFF cu Cîțu, după cât l-a susținut anterior. Așa că vă întreb și pe voi care credeți că sunt motivele acestei nominalizări și dacă președintele are în cap un alt plan, unul prin care să avantajeze tot Partidul Național Liberal. În fond, dacă Iohannis vrea să rămână în politică după 2024, trebuie să-și pregătească de acum terenul și relațiile pentru a intra pe lista de senatori […] Articolul Care credeți că este planul lui Iohannis cu Cioloș? a apărut pe nwradu blog.

Care credeți că este planul lui Iohannis cu Cioloș?

Am fost surprins că președintele l-a desemnat pe Dacian Cioloș ca prim-ministru ce trebuie să alcătuiască un guvern. Nu mă așteptam la asta, Iohannis fiind BFF cu Cîțu, după cât l-a susținut anterior.

Așa că vă întreb și pe voi care credeți că sunt motivele acestei nominalizări și dacă președintele are în cap un alt plan, unul prin care să avantajeze tot Partidul Național Liberal. În fond, dacă Iohannis vrea să rămână în politică după 2024, trebuie să-și pregătească de acum terenul și relațiile pentru a intra pe lista de senatori sau europarlamentari sau ce-o vrea să fie.

Iată câte variante.

Cea simplă: președintele crede în Cioloș, l-a nominalizat PM cu condiția să includă și o mulțime de peneliști în guvernul viitor și practic se reface alianța PNL-USR, dar cu premier de la USR.

Acum variantele de teoria conspirației.

PNL nu va vota guvernul propus de Cioloș. Asta îi va forța pe cei din USR să negocieze susținerea cu AUR și PSD, ceea ce eu cred că i-ar face să pice prost în ochii electoratului propriu, dar povestea merge mai departe.

PNL nu va vota guvernul Cioloș. USR refuză alianțe cu AUR și/sau PSD și se poate ajunge inclusiv la alegeri anticipate. Eu cred ca aici ar câștiga doar PSD și alegerile anticipate trebuie evitate ca pe dracul.

PNL votează guvernul Cioloș. Apoi îl critică de câte ori poate, practic le dă ocazia să-și rupă capul la putere și să scadă în preferințele de vot.

Primul guvern propus de Cioloș nu trece prin parlament. Președintele spune “am dat o șansă USR, dar nu au confirmat” și îl scoate iar pe Cîțu la înaintare, ca salvator mundi. Ca să nu se ajungă la alegeri anticipate, USR votează guvernul Cîțu chiar în defavoarea lor. Băsescu a făcut cândva așa ceva cu succes deplin.

Articolul Care credeți că este planul lui Iohannis cu Cioloș? a apărut pe nwradu blog.

Original article: Care credeți că este planul lui Iohannis cu Cioloș?.