Cât de dur tratează chinezii apariția unui singur caz de covid, blocând direct clădiri întregi cu oricine se află înăuntru

Din când în când aud pe câte cineva zicând: dar chinezii cum fac de nu mai au covid? Acolo de ce nu sunt cazuri noi? Și răspunsul este simplu: și chinezii au covid din belșug, doar că nu mai anunță public cifrele. Uitați însă o întâmplare recentă care arată cum se procedează acolo: o femeie dintr-o clădire de birouri din Beijing  a primit rezultat pozitiv. Este prima persoană din Beijing infectată cu varianta Omicron, zic autoritățile. Clădirea în care lucra femeia respectivă a fost imediat sigilată cu angajații înăuntru. Autoritățile au […] Articolul Cât de dur tratează chinezii apariția unui singur caz de covid, blocând direct clădiri întregi cu oricine se află înăuntru a apărut pe nwradu blog.

Cât de dur tratează chinezii apariția unui singur caz de covid, blocând direct clădiri întregi cu oricine se află înăuntru

Din când în când aud pe câte cineva zicând: dar chinezii cum fac de nu mai au covid? Acolo de ce nu sunt cazuri noi?

Și răspunsul este simplu: și chinezii au covid din belșug, doar că nu mai anunță public cifrele.

Uitați însă o întâmplare recentă care arată cum se procedează acolo: o femeie dintr-o clădire de birouri din Beijing  a primit rezultat pozitiv. Este prima persoană din Beijing infectată cu varianta Omicron, zic autoritățile.

Clădirea în care lucra femeia respectivă a fost imediat sigilată cu angajații înăuntru. Autoritățile au încuiat și blocat intrările. Celor dinăuntru le-au fost date paturi și pături, ca să doarmă la locul de muncă, și probabil îi vor ține încuiați acolo câteva zile.

Practic majoritatea celor de acolo s-au dus la birou și s-au trezit încuiați în birou pentru cine știe câte zile deoarece undeva, poate la alt etaj din altă firmă din acea clădire, o femeie are covid. Vreun curieri livra un pachet sau bidoane de apă fix atunci? Ghinion!

Apoi s-au dus în zona rezidențială unde locuiește acea femeie și au blocat-o și pe aceea. Toți oamenii vor fi testați. Partea bună, zice CNN, este că locuitorii acelui cartier rezidențial sunt lăsați totuși să iasă afară la aer, spre deosebire de alte cazuri precedente când au fost încuiați în apartamentele lor.

Autoritățile au făcut publică și toată activitatea femeii respective din ultimele 14 zile, în detaliu. Ce metrouri a luat, la ce supermarket a fost, magazinul Dior, la ce restaurante a mâncat șamd. Toate cele 14 zile, date public în detaliu pentru întreg orașul.

16.000 de oameni care au fost în aceeași perioadă prin acele locuri au fost și ei testați cu forța. Mai multe școli din acele zone au fost închise, împreună cu alte locuri populare. Mai multe zboruri internaționale au fost anulate, iar cei ce ajung în Beijing trebuie să fie testați și la intrarea în țară, nu doar să arate un test negativ făcut la plecarea de acasă.

Același articol vorbește despre alte cazuri de Omicron prin China și blocarea imediată a  unor zone. Vizitatorii unui mall au stat blocați două zile în acesta după ce autoritățile l-au încuiat fără a-l evacua întâi. O mamă era afară, copilul ei înăuntru.

Cam așa ține China cazurile de covid la un minim. Țara are o politică de zero covid, pe când alte țări, inclusiv România, adoptă una de “luăm măsuri abia când nu mai face față sistemul sanitar”.

Nu i-aș admira însă pe chinezi pentru cum acționează. Astfel de măsuri mi se par expresia cea mai pură a unei dictaturi. În numele “binelui comun” propovăduit de comunism, indivizii sunt tratați precum animalele din stână, mânați, blocați, încuiați, testați și carantinați cu forța, fără nici un gând pentru problemele individuale ce pot apărea astfel. Oamenii ca indivizi nu contează.

Și nimeni nu protestează pentru că se tem de autorități. China este țara unde, în noiembrie anul trecut, niște oameni infectați sau suspecți de covid au fost duși în carantină în altă parte, iar cât erau acolo autoritățile le-au intrat în case și le-au omorât cum au putut animalele de companie rămase singure acasă. De obicei prin bătaie. A fost scandal după ce înregistrări de pe camere de securitate din case au arătat asta… dar nu prea mare scandal.

 

Articolul Cât de dur tratează chinezii apariția unui singur caz de covid, blocând direct clădiri întregi cu oricine se află înăuntru a apărut pe nwradu blog.

Original article: Cât de dur tratează chinezii apariția unui singur caz de covid, blocând direct clădiri întregi cu oricine se află înăuntru.