Cum a evoluat piața europeană de telefoane în trimestrul 3 din 2021

Ia uitați ce tabel interesant a scos Counterpoint Research: Ce arată acesta: Samsung a vândut cel mai bine, 30,4% cotă de piață, dar în scădere față de același trimestru al anului anterior. Raportul spune că Samsung a mers bine pentru că n-au mai avut probleme cu stocurile, iar Z Flip3 s-a vândut peste așteptări în vestul Europei. Xiaomi/Redmi/Poco a crescut foarte mult, are 23,6% cotă de piață în trimestrul iulie-septembrie 2021 și suflă în ceafă celor de la Samsung. Creșterea anuală este impresionantă, 51% YoY, este clar că Xiaomi este pe […] Articolul Cum a evoluat piața europeană de telefoane în trimestrul 3 din 2021 a apărut pe nwradu blog.

Cum a evoluat piața europeană de telefoane în trimestrul 3 din 2021

Ia uitați ce tabel interesant a scos Counterpoint Research:

Ce arată acesta: Samsung a vândut cel mai bine, 30,4% cotă de piață, dar în scădere față de același trimestru al anului anterior. Raportul spune că Samsung a mers bine pentru că n-au mai avut probleme cu stocurile, iar Z Flip3 s-a vândut peste așteptări în vestul Europei.

Xiaomi/Redmi/Poco a crescut foarte mult, are 23,6% cotă de piață în trimestrul iulie-septembrie 2021 și suflă în ceafă celor de la Samsung. Creșterea anuală este impresionantă, 51% YoY, este clar că Xiaomi este pe val și ia exact din clienții Samsung, probabil din zona mai ieftină.

Apple a avut un trimestru foarte bun după lansarea iPhone 13, probabil cel mai bun telefon al lor de până acum. Oppo integrează și cifrele pentru OnePlus, așa că nu e clar de unde a venit acea creștere, dar sunt pe locul 4. Realme și Vivo au avut o intrare bună în Europa având în vedere creșterile de 160% si 238% YoY. Huawei și Honor s-au prăbușit rău, iar Motorola și Nokia or fi avut creșteri mari în procente, dar tot în jur de 1% din vânzări oscilează.

În categoria Others și cu o cotă de sub 0,5%, prin urmare, se situează Google Pixel, Asus Zenfone, Lenovo și Sony. Personal nu înțeleg de ce Sony mai încearcă în această piață, mai ales că vine cu modele de 2.000 de euro.

Counterpoint dă și evoluția pe luni, iată graficul:

Xiaomi a avut o prăbușire neașteptată în luna septembrie, probabil din cauză că n-au lansat ceva nou.

sursa: Counterpoint.

Articolul Cum a evoluat piața europeană de telefoane în trimestrul 3 din 2021 a apărut pe nwradu blog.

Original article: Cum a evoluat piața europeană de telefoane în trimestrul 3 din 2021.