Doza 3 de Pfizer duce vaccinul la o eficiență de 95,6%

Inclusiv pe tulpina Delta. Asta zice un studiu recent al Pfizer și Biontech, că boosterul urcă eficiența vaccinului din nou la 95,6%. Studiul s-a desfășurat pe 10.000 de participanți cu vârste de peste 16 ani. Din grupul vaccinat cu 3 doze, 109 persoane s-au îmbolnăvit și au fost asimptomatice, iar alte 5 au avut simptome ușoare. Este remarcabil ce bine au estimat cercetătorii efectele încă de la lansarea vaccinului pe piață, în decembrie. Ziceau de atunci că probabil după 6 luni va fi necesar un booster pentru că eficiența va scădea […] Articolul Doza 3 de Pfizer duce vaccinul la o eficiență de 95,6% a apărut pe nwradu blog.

Doza 3 de Pfizer duce vaccinul la o eficiență de 95,6%

Inclusiv pe tulpina Delta. Asta zice un studiu recent al Pfizer și Biontech, că boosterul urcă eficiența vaccinului din nou la 95,6%.

Studiul s-a desfășurat pe 10.000 de participanți cu vârste de peste 16 ani. Din grupul vaccinat cu 3 doze, 109 persoane s-au îmbolnăvit și au fost asimptomatice, iar alte 5 au avut simptome ușoare.

Este remarcabil ce bine au estimat cercetătorii efectele încă de la lansarea vaccinului pe piață, în decembrie. Ziceau de atunci că probabil după 6 luni va fi necesar un booster pentru că eficiența va scădea pe la 80%. Mă uit pe cifrele date săptămânal de autoritățile noastre și se vede acolo că 75% dintre cazurile noi de covid sunt persoane nevaccinate.

O parte sigur erau vaccinate cu AstraZeneca, vaccin care din start pornește cu eficiență mai mică. Statul român nu raportează cu ce vaccin erau vaccinate persoanele care fac covid, dar presupunând o oarecare proporționalitate, cam la acel 80% eficiență la 6 luni estimată inițial de Pfizer ajungem. Bănuiesc că de aia cei mai buni din domeniu lucrează la astfel de vaccinuri.

Un booster o urcă din nou la 95,6%. Faceți doza 3, v-ar putea salva viața sau ar putea să o salveze pe a unei persoane vulnerabile din jurul vostru deoarece micșorează semnificativ posibilitatea ca voi să-i duceți virusul. În acest weekend are loc chiar un maraton de vaccinare, sunt 6 centre deschise non-stop în capitală: Sector 1: Romexpo; Sector 2: Circul Metropolitan; Sector 3: Biblioteca Națională; Sector 4: Palatul Copiilor; Sector 5: Liberty Mall/ Centrul Sf. Andrei; Sector 6: Clubul Seniorilor/ „Mihai Eminescu”.

 

Articolul Doza 3 de Pfizer duce vaccinul la o eficiență de 95,6% a apărut pe nwradu blog.

Original article: Doza 3 de Pfizer duce vaccinul la o eficiență de 95,6%.