Iată un robot sniper militar, dovadă că războiul viitorului va fi foarte diferit

Ghost Robotics, care dezvoltă roboți pentru diverse domenii, inclusiv cel militar, a prezentat recent robotul cu o pușcă în spate. Arma folosește gloanțe de 6,5 mm Creedmoor, deci practic este un sniper rifle sau pușcă de vânătoare. Creepy. Un astfel de robot se poate ascunde foarte ușor în natură sau prin ruinele unui oraș, la nevoie, că este mic și poate sta nemișcat cu orele, într-un mod stand-by în care doar folosește pasiv cine știe ce senzori audio sau video. Iar când percepe un inamic, se ridică și îl împușcă și […] Articolul Iată un robot sniper militar, dovadă că războiul viitorului va fi foarte diferit a apărut pe nwradu blog.

Iată un robot sniper militar, dovadă că războiul viitorului va fi foarte diferit

Ghost Robotics, care dezvoltă roboți pentru diverse domenii, inclusiv cel militar, a prezentat recent robotul cu o pușcă în spate. Arma folosește gloanțe de 6,5 mm Creedmoor, deci practic este un sniper rifle sau pușcă de vânătoare.

Creepy. Un astfel de robot se poate ascunde foarte ușor în natură sau prin ruinele unui oraș, la nevoie, că este mic și poate sta nemișcat cu orele, într-un mod stand-by în care doar folosește pasiv cine știe ce senzori audio sau video. Iar când percepe un inamic, se ridică și îl împușcă și probabil o face mai precis decât un soldat uman.

Chiar dacă este reperat, se poate repoziționa din zonă cu o viteză mare, că trece bine pe teren accidentat și este greu de nimerit de inamici și probabil rezistă la câteva gloanțe. De fapt, mă întreb dacă un astfel de robot n-ar putea fi trimis în galop într-o bază militară, direct la cortul de comandă, pentru a împușca direct generalul advers sau alți ofițeri. N-ai de pierdut decât un robot, care la final oricum se poate auto-distruge.

Iată chiar o aplicație și mai bună: roboți kamikaze, care găsesc ofițerii și se detonează lângă ei. Cum oprești asta?

Din astfel de motive zic unii că roboții de luptă și AI-urile militare trebuie interzise. Nu pentru că se vor revolta împotriva noastră și ne vor subjuga, ci pentru că schimbă total fața războiului în favoarea celor care au astfel de tehnologii. Factorul uman, numărul de soldați sau motivația lor de a lupta, dispare. Iar când ambele părți combatante au astfel de roboți, conflictul nu se va termina prea curând. Roboții se vor distruge unul pe altul printre ruinele orașelor unde înainte locuiau civili.

Aceeași companie face și roboți de recunoaștere, cu drone în spate. Teoretic se pot furișa foarte adânc dincolo de liniile inamice pentru a coordona foc de artilerie sau bombardamente. Tot Ghost Robotics mai are și roboți pentru Verizon, un fel de repetoare mobile 5G. Interesantă aplicație!

Articolul Iată un robot sniper militar, dovadă că războiul viitorului va fi foarte diferit a apărut pe nwradu blog.

Original article: Iată un robot sniper militar, dovadă că războiul viitorului va fi foarte diferit.