Microsoft cumpără Activision Blizzard pentru 68,7 miliarde de dolari și acum deține toate jocurile din univers

Nu știu dacă este o veste bună sau nu. Sigur că tranzacția ar trebui aprobată și de Activision Blizzard, dar Microsoft oferă 45% în plus față de valoarea actuală a companiei la bursă, ceea ce mare un premium bun. Probabil se va finaliza achiziția și Microsoft va deține Activision. Asta înseamnă că Microsoft va intra în rândul celor mai mari dezvoltatori de jocuri. Vor controla serii de mare succes precum Warcraft și Diablo, Call of Duty și multe altele. Microsoft va deveni a treia mare companie din gaming după Tencent și […] Articolul Microsoft cumpără Activision Blizzard pentru 68,7 miliarde de dolari și acum deține toate jocurile din univers a apărut pe nwradu blog.

Microsoft cumpără Activision Blizzard pentru 68,7 miliarde de dolari și acum deține toate jocurile din univers

Nu știu dacă este o veste bună sau nu. Sigur că tranzacția ar trebui aprobată și de Activision Blizzard, dar Microsoft oferă 45% în plus față de valoarea actuală a companiei la bursă, ceea ce mare un premium bun. Probabil se va finaliza achiziția și Microsoft va deține Activision.

Asta înseamnă că Microsoft va intra în rândul celor mai mari dezvoltatori de jocuri. Vor controla serii de mare succes precum Warcraft și Diablo, Call of Duty și multe altele. Microsoft va deveni a treia mare companie din gaming după Tencent și Sony. Să nu uităm că anul trecut s-a finalizat achiziția Bethesda de către Microsoft.

Care este problemă? Păi depinde ce planuri are Microsoft și cât de bine se va ține de ele. N-ar fi prima oară când nu le iese vreo strategie grandioasă și scumpă, vezi aventura Nokia. Ce-i drept, până acum Microsoft nu pare să aibă altă dorință în gaming decât ca jocurile produse de studiourile pe care le deține să fie disponibile pe console Xbox.

Și cum tot Microsoft face și Windows, de câțiva ani vor de fapt să lanseze simultan jocuri de Xbox și pe PC, în ceea ce eu am numit cândva o decizie ilogică pentru soarta de viitor a consolei, dar bună pentru gameri. Nimănui nu-i plac exclusivitățile de pe platforme la care nu are acces, nu?

Vestea bună este că Microsoft tinde să includă majoritatea jocurile bune în programul PC Game Pass, unde plătești 8 lire pe lună și ai acces nelimitat la acele jocuri. Există ceva asemănător și pentru Xbox, de altfel. Eu prin Game Pass am Microsoft Flight Simulator, de exemplu, că este inclus acolo. Au în program și Halo Infinite, Forza Horizon 5, Age of Empires 4, Humankind și altele, plus cele clasice Bethesda, plus că acum include și EA Play în acel preț, adică acces la serviciul similar de la Electronic Arts, unde poți juca Mass Effect Legendary, Crysis, Dragon Age-uri și altele. Tot Game Pass promite că STALKER 2 va fi disponibil day one în abonamentul lor.

Dacă aduc aici și jocuri Activision Blizzard, e de bine. Dacă se bagă peste ei în decizii creative și îi grăbesc să scoată pe piață jocuri nefinisate, va fi de rău. Vom vedea ce iese.

Activision Blizzard (ATVI) a crescut astăzi 27% la bursă. Felicitări celor ce dețineau acțiuni.

Articolul Microsoft cumpără Activision Blizzard pentru 68,7 miliarde de dolari și acum deține toate jocurile din univers a apărut pe nwradu blog.

Original article: Microsoft cumpără Activision Blizzard pentru 68,7 miliarde de dolari și acum deține toate jocurile din univers.