Nu-i treabă chiar ușoară să închizi abonamente Digi neutilizate

Mi-e și rușine să zic asta, dar eu încă plăteam la Digi lunar niște servicii și echipamente pe care nu le mai foloseam de multă vreme. Zilele acestea am rezolvat această problemă, pentru că ce altceva să faci pe acasă când nevasta e la maternitate? Dar, ca în România, totul se rezolvă complicat și amuzant. Cum mă așteptam să fie Credeam că intru în contul meu de client, dezactivez niște servicii și asta e tot, nu mai apar pe factură. Sau trimit email cerând asta. Așa am rezolvat foarte prompt totul […] Articolul Nu-i treabă chiar ușoară să închizi abonamente Digi neutilizate a apărut pe nwradu blog.

Nu-i treabă chiar ușoară să închizi abonamente Digi neutilizate

Mi-e și rușine să zic asta, dar eu încă plăteam la Digi lunar niște servicii și echipamente pe care nu le mai foloseam de multă vreme. Zilele acestea am rezolvat această problemă, pentru că ce altceva să faci pe acasă când nevasta e la maternitate?

Dar, ca în România, totul se rezolvă complicat și amuzant.

Cum mă așteptam să fie

Credeam că intru în contul meu de client, dezactivez niște servicii și asta e tot, nu mai apar pe factură. Sau trimit email cerând asta. Așa am rezolvat foarte prompt totul cu Orange acum vreun an. Așa mă așteptam și de la Digi pentru că, atunci când vrei să adaugi servicii sau să comanzi echipamente, au un site foarte bine pus la punct pentru asta.

Cum a fost în realitate

M-am dus la sediul Digi din cartier cu două set top boxes și un telefon fix. Mi-au zis din start că pot returna acolo STB-urile (plăteam chirie lunară pe ele deși de aproape 2 ani am carduri CI+), dar telefonul și abonamentele de telefonie fixă se pot opri doar la sediul din Bd Libertății. Really, tocmai pe Bd Libertății? Da! Sunt curios dacă și celor din provincie li se spune la fel.

Așa că am dat două STB-uri pe care le ambalasem de acasă cu tot ce-au avut în ele și am rezolvat partea 1. Mi-au fost scoase din chirie și din facturi viitoare.

A doua zi m-am dus pe Libertății (oarecum vizavi de Palatul Parlamentului). Am intrat, am explicat ce vreau, mi s-a spus că se rezolvă, am venit unde trebuie.

Întâi, însă, am semnat pe hârtie o declarație prin care sunt de acord ca restul actelor să le semnez digital, cu degetul pe o tabletă, și să primesc actele prin email.

Mai zic o dată, am semnat o hârtie că sunt de acord să eliminăm hârtiile din ecuație. Și am completat în hârtia respectivă toate datele mele, inclusiv cine a emis buletinul și când.

Chiar nu-i înțeleg rostul. De ce n-am semnat direct pe tabletă că sunt de acord să semnez electronic și că am fost informat că pot opta pentru hârtie, la o adică? În fond, dacă n-aș fi vrut să semneze electronic, refuzam din start tableta, nu?

După acest moment amuzant s-a trecut la treabă.

Apoi am anulat două abonamente de telefonie fixă pe care nu le mai foloseam de 10 ani. “-Aveți telefonul fix, să-l returnați?” Îl aveam! Sunt băiat strângător!

Am întrebat ce se întâmpla dacă nu l-aș fi avut. Cică ar fi fost o taxă de vreo 50 de lei. Rezonabil, eu credeam că vor folosi ocazia aceasta pentru a te jefui de bani.

Am anulat și un stick de date pe care nu l-am mai folosit de mulți ani. Plăteam 10 lei/lună pe el! Am întrebat dacă trebuie să-l dau înapoi și pe acela (îl aveam, băiat strângător bis). “-Nu, acelea se casează! -Adică îl casez eu prin aruncare la gunoi? -Exact…” mi-a spus zâmbind domnișoara de după plexiglas.

Pe set top boxuri cred că plăteam 10 lei lunar. Pe telefonia fixa și stick încă 30 de lei lunar. Cu banii dați acolo în acești ani mai mergeam o dată la Eleven Madison. Îmi este și rușine să povestesc câți bani am risipit aiurea cu echipamente ce stăteau degeaba într-o pungă în balcon, dar aici pe blog suntem împreună și la bine, și la tâmpenie. Și mulțumesc Matildei că m-a cam forțat să fac aceste retururi, că altfel eu o mai amânam o vreme.

Sunt curios de ce aceste proceduri greoaie. Dacă vrei să adaugi servicii sau să comanzi echipamente, site-ul Digi este foarte bine pus la punct și rezolvi totul digital de acolo. Când este vorba de renunțat sau returnat, dintr-o dată trebuie să mergi la un anumit sediu din București. O fi metoda lor de a pune bețe în roate celor care vor să oprească abonamente?

Mi-am adus aminte ce era cu telefoanele fixe. În facultate, când netul de la Digi era prin modemul coaxial Scientific Atlanta la viteza de 256 kbps și apoi dublată la 512 kbps, au pus și telefoane cu minute nelimitate în rețeaua Digi. Eram câțiva prieteni în cartier și vorbeam non-stop despre facultate, FIFA, Counter-Strike și din astea. “-Hai, mă, intri? -Acum, e la connecting!”. După aceea nu le-am mai folosit.

Acum trebuie să arunc și cartea de telefoane și fișele de telex. Le mai țin vreun an și apoi scap de ele.

Articolul Nu-i treabă chiar ușoară să închizi abonamente Digi neutilizate a apărut pe nwradu blog.

Original article: Nu-i treabă chiar ușoară să închizi abonamente Digi neutilizate.