PayU a implementat plata prin Google Pay

Faptul că PayU integrează acum plata cu Google Pay ar trebui să simplifice mult plățile cu cardul în România pe diverse site-uri. Dacă mai țineți minte, am apreciat când Netopia a făcut acest lucru, acum câteva luni. PayU este însă liderul de piață în procesarea plăților online și deci mult mai des întâlnit în comerțul online. Este un pas venit rapid după lansarea aproape full a Google Pay în România. Ce înseamnă asta? Că pe site-uri va apărea un nou buton, Plătește cu Google Pay. Și dacă ai cardul salvat în […] Articolul PayU a implementat plata prin Google Pay a apărut pe nwradu blog.

PayU a implementat plata prin Google Pay

Faptul că PayU integrează acum plata cu Google Pay ar trebui să simplifice mult plățile cu cardul în România pe diverse site-uri. Dacă mai țineți minte, am apreciat când Netopia a făcut acest lucru, acum câteva luni. PayU este însă liderul de piață în procesarea plăților online și deci mult mai des întâlnit în comerțul online. Este un pas venit rapid după lansarea aproape full a Google Pay în România.

Ce înseamnă asta? Că pe site-uri va apărea un nou buton, Plătește cu Google Pay. Și dacă ai cardul salvat în Google Pay, tranzacția se va efectua imediat, fără a fi nevoie să introduci datele cardului, ci poate doar codul CVV sau verificare cu amprenta. Asta înseamnă că plățile devin mai ușor de efectuat.

Eu aveam oricum cardurile salvate în Google Pay varianta de desktop, chiar dacă nu folosesc serviciul de mobil. Varianta de desktop se accesează la pay.google.com. Apoi Chrome îmi completează direct datele cardurilor atunci când mi se cere pe vreun site sau vreo aplicație, ceea ce este binevenit.

Unele site-uri oferă direct posibilitatea reținerii cardului bancar. De obicei tot procesatorul făcea asta, adică tot PayU cu un sistem propriu. În cele din urmă este vorba de încredere. Probabil că securitatea cea mai mare este la Google, la fel și acoperirea Google Pay, care este integrat deja de doi mari procesatori din România.

Articolul PayU a implementat plata prin Google Pay a apărut pe nwradu blog.

Original article: PayU a implementat plata prin Google Pay.