Rivian face o camionetă electrică bună

Așa zic cei care au condus-o, în SUA. Puteți citi pe Autoblog, Digital Trends, TechCrunch, The Verge. Rivian este o companie americană care lucrează de mulți ani la mașini electrice. Printre cei mai mari investitori sunt Amazon, care a și precomandat niște dube electrice de la Rivian, și Ford. Ambele companii au băgat sute de milioane de dolari în Rivian. Iar acum Rivian începe să arate mai multe decât imagini. Camioneta lor, numită R1T, are 4 motoare electrice care produc peste 800 de CP în total. Arată suficient de SF pentru […] Articolul Rivian face o camionetă electrică bună a apărut pe nwradu blog.

Rivian face o camionetă electrică bună

Așa zic cei care au condus-o, în SUA. Puteți citi pe Autoblog, Digital Trends, TechCrunch, The Verge.

Rivian este o companie americană care lucrează de mulți ani la mașini electrice. Printre cei mai mari investitori sunt Amazon, care a și precomandat niște dube electrice de la Rivian, și Ford. Ambele companii au băgat sute de milioane de dolari în Rivian. Iar acum Rivian începe să arate mai multe decât imagini.

Camioneta lor, numită R1T, are 4 motoare electrice care produc peste 800 de CP în total. Arată suficient de SF pentru a fi clar că-i parte din noul val de vehicule electrice. Trage 5 tone, pare să se ducă bine pe offroad, are autonomie de minim 500 km.

Se vede că Ford are mai multă experiență în domeniu, F-150 Lightning are mai multe functii, mai multe dotări, este mai util fix în domeniul în care activează, adică o mașină de muncă. Rivian, însă, e la început. Momentan arată că există potențial.

Rivian lucrează și la un SUV construit pe aceeași platformă și numit R1S.

Și Lucid Air a anunțat că va livra primele mașini în octombrie. Lucid Air este un sedan de lux, dar s-ar putea să vină prea târziu pe o piață unde concurează nu doar cu Tesla Model S, dar și cu Mercedes EQS. Lucid Air ar putea ajunge la 800 km autonomie.

Mi se pare uimitor ce rapid au devenit mașinile electrice ceva uzual. Acum 3-4 ani era știre mare de câte ori un constructor anunța că lucrează la primul lor vehicul electric, se analiza și ce fel de magneți folosește rotorul. Acum o nouă mașină electrică este tratată la modul simplu: “uite cum arată, câți CP are, ce autonomie și la cât se încarcă”. Business as usual.

Articolul Rivian face o camionetă electrică bună a apărut pe nwradu blog.

Original article: Rivian face o camionetă electrică bună.