Seriale: Squid Game a fost bun de tot, dar nu sunt foarte entuziasmat de o continuare

Mie serialul Squid Game mi s-a părut excelent. Cu toate acestea, nu sunt entuziasmat de anunțul că se va face sezonul 2. Am văzut pe Facebook că mulți oameni nu au fost încântați de Squid Game sau nu l-au văzut încă. Uitați-vă, este bun! De ce mi s-a părut mie atât de bun? În primul rând pentru că a fost inedit cu ideea sa de jocuri copilărești cu miză reală, stil battle royale. Dar mai mult mi-a plăcut serialul pentru mesajul său subtil. Arată ce înseamnă sărăcia și la ce pot […] Articolul Seriale: Squid Game a fost bun de tot, dar nu sunt foarte entuziasmat de o continuare a apărut pe nwradu blog.

Seriale: Squid Game a fost bun de tot, dar nu sunt foarte entuziasmat de o continuare

Mie serialul Squid Game mi s-a părut excelent. Cu toate acestea, nu sunt entuziasmat de anunțul că se va face sezonul 2.

Am văzut pe Facebook că mulți oameni nu au fost încântați de Squid Game sau nu l-au văzut încă. Uitați-vă, este bun! De ce mi s-a părut mie atât de bun? În primul rând pentru că a fost inedit cu ideea sa de jocuri copilărești cu miză reală, stil battle royale.

Dar mai mult mi-a plăcut serialul pentru mesajul său subtil. Arată ce înseamnă sărăcia și la ce pot recurge oamenii pentru a scăpa de datorii, cum acceptă să-și riște viața pentru bani. Și apoi mi-a plăcut și mai mult că reia acest mesaj și arată cât de ușor se întorc acești oameni unul împotriva altuia, la propriu ajungând să se omoare între ei noaptea pentru un avantaj suplimentar în joc, în loc să facă front comun împotriva celor pentru care ei sunt doar o distracție.

Chiar și scenele din ultima parte, cu oamenii bogați ce beau și mănâncă și își fac toate plăcerile într-un mediu hedonist, în timp ce pariază și urmăresc cum mor cei săraci, mi s-a părut o alegorie pentru felul în care a ajuns societatea. Serialul nu-i ceva gen Final Destination, unde doar vezi oameni murind în moduri inedite, câtă vreme îi înțelegi aceste metafore și ironii subtile la felul în care a ajuns societatea modernă și mai ales cea coreeană, unde înțeleg că astfel de probleme sociale sunt chiar mai mari.

De asta nu sunt foarte entuziasmat de sezonul 2. Mesajul privind ce poate face sărăcia din oameni a fost deja dat în sezonul 1. Următorul nu văd ce-ar mai putea arăta în plus, probabil va fi doar o serie de noi jocuri copilărești în care oamenii mor, dar fără nimic altceva mai subtil în spate.

Articolul Seriale: Squid Game a fost bun de tot, dar nu sunt foarte entuziasmat de o continuare a apărut pe nwradu blog.

Original article: Seriale: Squid Game a fost bun de tot, dar nu sunt foarte entuziasmat de o continuare.