So much for the Pixel

Google a lansat ieri oficial Android 12. Găsiți aici anunțul oficial și principalele noutăți. În mod ironic, update-ul va fi disponibil pe telefoanele Google Pixel “în următoarele săptămâni”. Nu e clar când. Poate însemna noiembrie. S-a dus și mitul telefoanelor Pixel care sunt actualizate imediat. Se cam scârțâia acest mit de ceva vreme, încă de când telefoanele Samsung primeau uneori update-urile lunare de securitate înaintea telefoanelor Pixel, dar acum mi se pare că Google își dezamăgește cumpărătorii. Pixel era pentru Google un fel de iPhone pentru Apple. Pe iPhone, însă, ai […] Articolul So much for the Pixel a apărut pe nwradu blog.

So much for the Pixel

Google a lansat ieri oficial Android 12. Găsiți aici anunțul oficial și principalele noutăți.

În mod ironic, update-ul va fi disponibil pe telefoanele Google Pixel “în următoarele săptămâni”. Nu e clar când. Poate însemna noiembrie.

S-a dus și mitul telefoanelor Pixel care sunt actualizate imediat. Se cam scârțâia acest mit de ceva vreme, încă de când telefoanele Samsung primeau uneori update-urile lunare de securitate înaintea telefoanelor Pixel, dar acum mi se pare că Google își dezamăgește cumpărătorii. Pixel era pentru Google un fel de iPhone pentru Apple. Pe iPhone, însă, ai din ziua 0 cel mai nou iOS, inclusiv pe iPhone-urile de acum 4 ani. Chiar credeam că Google a băgat asta la cap și va lua măsuri pentru ca nu numai ei, dar și partenerii lor, să vină la fel de rapid pe piață cu noutăți.

Știți care va fi primul telefon cu Android 12? Este foarte posibil să fie Realme GT, care a anunțat că pe 13 octombrie lansează varianta 3 a interfeței RealmeUI cu Android 12.

Ce mai zice Google? “Samsung Galaxy, OnePlus, Oppo, Realme, Tecno, Vivo, and Xiaomi devices later this year”. Dacă m-a învățat ceva experiența Samsung, este că prin decembrie apare pentru seria S21 și probabil ianuarie-februarie pentru S20. Sunt curios când va fi pe Motorola, care insistă tare pe servicii Google.

Pe scurt, Google a lansat oficial un sistem de operare pe care nu-l folosește nimeni din ziua lansării.

Articolul So much for the Pixel a apărut pe nwradu blog.

Original article: So much for the Pixel.