Vodafone câștigă testul conexiunilor fixe din România

Vodafone Supernet Fibră a ieșit rețeaua cu cea mai bună experiență de utilizare în testele efectuate în România de nemții de la Umlaut. Mai exact, punctaj 866/1000, primul loc. Următorul clasat a fost la mustață, 842 de puncte. Cei de la Umlaut spun că au făcut scorurile pe baza a peste 5 milioane de pachete de test obținute în 6 luni (din săptămâna 10 până în săptămâna 33 a anului) pe 20.054 de conexiuni fixe din țară. Analiza s-a făcut prin crowdsourcing. Scrie în certificat că Umlaut are integrare cu diverse […] Articolul Vodafone câștigă testul conexiunilor fixe din România a apărut pe nwradu blog.

Vodafone câștigă testul conexiunilor fixe din România

Vodafone Supernet Fibră a ieșit rețeaua cu cea mai bună experiență de utilizare în testele efectuate în România de nemții de la Umlaut.

Mai exact, punctaj 866/1000, primul loc. Următorul clasat a fost la mustață, 842 de puncte. Cei de la Umlaut spun că au făcut scorurile pe baza a peste 5 milioane de pachete de test obținute în 6 luni (din săptămâna 10 până în săptămâna 33 a anului) pe 20.054 de conexiuni fixe din țară. Analiza s-a făcut prin crowdsourcing. Scrie în certificat că Umlaut are integrare cu diverse aplicații ce îi raportează cât de bună este conexiunea la Internet și tipul ei. Ei spun că metoda aceasta este mai bună pentru evaluat calitatea zilnică a conexiuni față de, să zicem, un test Speedtest, pe care lumea de obicei îl face în condiții cât mai bune pentru a vedea un maxim.

Altfel spus, din ce înțeleg eu, Umlaut spune, că în medie de-a lungul perioadei de test, Vodafone a oferit o conexiune de calitate mai bună tuturor clienților săi.

Clasamentul întreg este mai jos, de fapt. De data aceasta au dat și numele celorlalți din clasament:

Au pus și scorul detaliat. Vodafone câștigă la download, care are ponderea cea mai mare. Telekom câștigă la upload, Digi la latență. Per total, Vodafone ajunge la 866 puncte.

Vodafone acoperă cu rețeaua fixă un număr de 3,3 milioane de gospodării, acum că integrează și UPC în întreaga ecuație. Diferența în favoarea lor este posibil să fi fost făcută de echipamentul oferit clienților în casă (adică routerul final) și poate inclusiv vreun QoS care asigură automat tuturor celor din casă o conexiune bună, câștigând astfel când s-a tras linie la puncte.

Cred că și Ookla (cei din spatele Speedtest) ar putea da astfel de rezultate, dar nu le fac publice. Și ei adună date despre conexiunile fixe ale fiecăruia. Eu, de exemplu, am extensia lor instalată în browser și deci Ookla știe care este calitatea Internetului meu în diverse momente, latența cu care se încarcă diverse site-uri șamd. În general însă țin datele doar pentru ei.

Articolul Vodafone câștigă testul conexiunilor fixe din România a apărut pe nwradu blog.

Original article: Vodafone câștigă testul conexiunilor fixe din România.