YouTube ascunde dislike-urile, o măsură cu avantaje și dezavantaje

YouTube a anunțat că numărul de dislike-uri de la fiecare clip video, adică thumbs down, va deveni o cifră privată. Butonul rămâne acolo, poți da dislike unui click, dar nu vei vedea câți alții au făcut același lucru. Doar owner-ul canalului va ști asta. Măsura, zice YouTube, va promova interacțiuni mai normale între privitori și creatori, va elimina hărțuirea și bombing-ul negativ. Experimentele derulate de YouTube au arătat că, atunci când oamenii vedeau un dislike deja masiv, dădeau și ei dislike și nu mereu pe merit, ci mai degrabă ca o […] Articolul YouTube ascunde dislike-urile, o măsură cu avantaje și dezavantaje a apărut pe nwradu blog.

YouTube ascunde dislike-urile, o măsură cu avantaje și dezavantaje

YouTube a anunțat că numărul de dislike-uri de la fiecare clip video, adică thumbs down, va deveni o cifră privată. Butonul rămâne acolo, poți da dislike unui click, dar nu vei vedea câți alții au făcut același lucru. Doar owner-ul canalului va ști asta.

Măsura, zice YouTube, va promova interacțiuni mai normale între privitori și creatori, va elimina hărțuirea și bombing-ul negativ. Experimentele derulate de YouTube au arătat că, atunci când oamenii vedeau un dislike deja masiv, dădeau și ei dislike și nu mereu pe merit, ci mai degrabă ca o formă de “haha ia de aici”. Așa că, începând de astăzi și cu rollout gradual, numărul de dislike-uri va fi ascuns.

Măsura este bună din motivele zise de YouTube, adică elimină niște hărțuire, niște bombing șamd.

În același timp, însă, nu înțeleg de ce YouTube lasă reacțiile pozitive. De ce permite doar afișarea celor bune, ca să zic așa, dând impresia că totul e bine și plăcut pe acel canal și pe rețeaua lor în particular. Treaba asta tot nu duce la o reprezentare corectă a opiniei audienței, ci doar înclină în partea opusă a balanței o posibilă problemă. În plus, unele clipuri chiar trebuie sancționate printr-un dislike masiv. YouTube nu este doar pentru vlogging, ci și pentru subiecte serioase și comunicări oficiale, iar uneori acestea trebuie sancționate cu un dislike.

Dacă YouTube voia să facă o treabă bună, oferea creatorilor de conținut control asupra opțiunii de ascundere. Să aleagă aceștia dacă vor să afișeze doar like-urile, doar dislike-urile, ambele, niciuna șamd. Fiecare după cum are interesul. Să vopsești gardul tuturor nu pare, de fapt, cea mai bună soluție.

Articolul YouTube ascunde dislike-urile, o măsură cu avantaje și dezavantaje a apărut pe nwradu blog.

Original article: YouTube ascunde dislike-urile, o măsură cu avantaje și dezavantaje.